Havedagbog

Sæsonen 2012

Vi har set frem til at skulle igang i haven igen, og som i tidligere år har vi glædet os til at nå April, hvor vi kunne flytte der ud og komme igang.
MEN - MEN - MEN
Nogen ville det anderledes, lørdag den 17. marts, brændte vores hus ned til grunden. Der lå så vores halve liv, da vi jo har det sådan, at vi eksisterer i vinterhalvåret og vi lever i sommerhalvåret, hvor vi kan bo i haven.
Vi nægter dog, at det skal komme til at slå os ud, og vi skal nok i en eller anden form komme til at bo i haven i sommer.
Vi vil igennem året, i form test og billeder, lægge ud hvordan tingende må skride frem.

Sæsonnen 2011

Vi startede allerede fra påsken, som lå omkring 1. april, og sammenlignet med andre år, så var foråret ganske lunt og uden alt for meget regnvejr. Derfor var det med stor optimisme vi så frem til sommeren.--- men ak og ve. Vel har der været dage og aftener hvor man har kunnet nyde det gode vejr, men de dage kan altså tælles med en mindre kugleramme end sædvanlig, der har været en del våde dage, og temperaturen har i alt for mange dage ikke  kunne snige sig over 20 grader.
Lige som sidste år er der igen i år sket en udvidelse af terrassen, med 2 sektioner læhegn har vi fået 3 meter mere inden for indramning.

Sæsonen 2010

Årets store projekt i haven, er en udvidelse af terrassen. Det betyder samtidig en nedlæggelse af voers rhododendronbed, da terrassen går ind over bedet. Rhododendronerene er sammen med bregner og hostaer placeret under haven store træ.

Sæsonen 2009

Vores have er vores eget lille paradis i sommerhalvåret, jeg plejer at sige "Vi lever i sommerhalvåret og så eksisterer vi i vinterhalvåret". I haven har vi hovedsageligt blomster, det starter i det tidlige forår med tulipanerne, det er en blomst vi holder rigtig meget af og vi har ca. 30 forskellige slags. Derefter blomstrer Rhododendronerne og i løbet af sommeren har vi så roserne, hostaer, bregner, hortensia og mange andre dejlige blomster og stauder, til at sætte kulør på haven.
Det eneste vi dyrker af urter i haven er Tomater og agurker, som vi har i drivhuset, og så lidt krydderurter som purløg, persille, icebergsalat og radisser.

Højen i baghaven

Hvor vi før i tiden havde et skur stående, har vi nu fået en beplantet høj. Skuret som var faldefærdigt blev revet ned og kørt væk, og derefter fik vi flyttet en del overskydende jord hen hvor det stod. Siden hen er der blvet plantet til, og der sat fuglebræt op. 

Ny terrasse

Årets projekt 2010, har været omlægning af vores terrasse. indrammet med flethejn, har vi opnået en plads i en vinkel omkring huset. det har vi gjort så der er plads til at vi kan sidde der allesammen, når hele familien er samlet på en gang. Det har givet utrolig god læ, og vi har kunne nyde rigtig mange aftener i denne sommer, til langt ud på natten.