Jacola's Blog

27-09-2012

Gyldne håndtryk

Jeg har gjort mig nogle tanker om banker og andre store virksomheder, når det går galt, og de kommer ud for røde tal på bundlinien.

Hvad sker der lige? Direktøren, som jo har det overordnede ansvar, ikke lever op til en bestyrelses forventninger, men i stedet ender med, som det er sket for nylig, at sætte alt over styr af bankens kapital og ende ud med et stort millionunderskud. Konsekvenserne, som jeg ser det, bliver at småsparere som har sat sine sparepenge, pension eller en form for opsparing i bankens aktier, må holde for og betale gildet, og på den måde måske sætte alt til, hvad de igennem et arbejdsliv møgsommeligt har knoklet for at skrabe sammen. Ting der kan få store konsekvenser for de små familier ude i vort land. Gode og ansvarsfulde medarbejdere vil miste deres job, og kan stille sig op i den i forvejen lange kø af arbejdsløse, det til trods for at de bare har fulgt forretningsgangen som er udstukket af firmaet.
Hvordan er det så lige med direktøren? – spørger man så!! Jo han ryger selvfølgelig ud af vagten, han har ikke gjort sit arbejde godt nok. Han har haft sin milliongage i den tid han har styret skuden, så han skal nok klare sig selv om han er FYRET - - - men hov det er jo ikke nok - - - manden skal da have et såkaldt gyldent håndtryk, så han får 11 millioner oven i hatten sammen med fyresedlen.

Så prøver jeg at regne lidt, med den indkomst jeg selv har, ville det tage mig ca. 40 år at tjene 11 millioner. Selv om direktøren har et betydeligt større ansvar end jeg selv har, og sandsynligvis har en længere arbejdsdag end jeg, så har han tydeligvis ikke gjort sit arbejde godt nok, skal han så have en røvfuld penge med når han rejser? NEJ NEJ NEJ. Sig bare at misundelse er en grim ting, men det her er altså desideret uartigt.

Det er ikke første gang man oplevet et gyldent håndtryk og det er nok heller ikke sidste. Der er kun en ting at sige til det, og der er –

Det var meget bedre i gamle dage.

Jacola

04-01-2012

Unge mennesker uden arbejde        

Jeg har gjort mig nogle tanker,
om unge mennesker af i dag, som ikke kan få et arbejde og til tider, end ikke kan finde et sted at bo. Hvad er i grunden forskellen på dem der var unge for 50 år siden, og så dem der er unge i dag? Jeg tror faktisk ikke der er den store forskel på disse mennesker, men derimod er der en kæmpe forskel i de muligheder man havde for 50 år siden og de muligheder vi giver de unge i dag.

De børn som er gode til at regne, gode til at skrive og til at læse, ja de skal såmænd nok klare sig, og sådan har det jo altid været. Der hvor forskellen ligger, er dem der har det lidt svært med de boglige fag i skolen – se det er et problem nu.

Når man i 60’erne var færdig med skolen, og ikke lige var så stiv i de boglige ting (her, mener jeg ikke der er forskel på unge i dag, og unge fra dengang, sandsynligvis er der lige så mange i dag som førhen, der har det svært med det) der var det blot muligt alligevel at få job, når bare man kunne noget med sine hænder. Nogle kom i lære hos en håndværksmester og blev murere, tømrere, snedkere, elektrikere eller lignende, uden at skulle på skolebænken igen, de som ikke fik nogen uddannelse kunne få job på gårdene eller fabrikkerne eller man kunne gøre rent.

I dag kommer man ingen vejne, hvis ikke man efter folkeskolen har gennemført en grunduddannelse på en skole, eller et kursus om alskens farlige ting, der er i de ting vi arbejder med. Du undgår ikke at skal i gang med bøgerne hvad enten du vil eller ej.

Derfor står vi i dag med unge som ikke får noget job, fordi de ikke er gode til at læse og skrive, men måske ville de kunne en rigtig masse med deres hænder, de får bare ikke chansen, når de ikke kommer igennem kursus eller skoleforløb. Vores unge i dag er ikke dovne, de vil gerne ud og arbejde og tjene deres egne penge, problemet er at de ikke får muligheden ud fra de styrker de hver især har.

Når der ikke er et job at få, og man ikke kommer ud og tjener sine egne penge, kan det være svært at få en kontanthjælp eller lignede, til at række til en husleje, derfor ser vi mere og mere at unge er nød til at sove på gaden. Jeg lyver ikke, når jeg påstår

Det var meget bedre i gamle dage.

Jacola

31-12-2011

Ryger eller ikke-ryger  

Jeg har gjort mig nogle tanker,
med hensyn til det at være ryger eller at være ikke-ryger. Nu snakker man om, at man ikke må kunne se cigaretterne i butikkerne, der skal da sættes et forhæng op foran dem, det er jo reklame i sig selv at man får øje på dem. (Latterligt, der bliver garanteret ikke solgt en pakke cigaretter ekstra, fordi man kan se dem)

Tænk, det begyndte for 4 – 5 år siden. Der måtte ikke ryges på offentlige steder som f. eks banegårde (hvor der ellers er højt til loftet). Ingen rygning i storcentret, hverken i eller udenfor butikkerne. På arbejdspladser, inkl. Der hvor jeg selv arbejdede, Scanglas i Korsør, blev det forbudt at ryge inden døre, her blev der opført hvad der mest af alt mindede om et busstoppestedskur i den ene ende af fabrikken, der kunne rygerne så dyrke deres last. Andre steder måtte man helt væk fra arbejdspladsens område, for at kunne nyde sin smøg.

Restaurationer, cafeteriaer og værtshuse – ja her sagde man fra tinget, ”Jeres gæster må ikke ryge hos Jer”, det er jo at tage brødet ud af munden på disse folk, som ejede sådan et sted, det har altid været sådan, at et godt stykke mad eller en øl i muntert lag også har kaldt på noget tobak. Det bliver værre og værre, så når man begynder at snakke om at man ikke må ryge sin egen lejlighed, fordi det kan man lugte hos naboen, så mener jeg man går over stregen

Jeg har selv, altid være imod alle disse regler og forbud, det tangerer et overgreb på den personlige frihed, ingen ryger har på noget tidspunkt været i tvivl om, at det er usundt og kan være medvirkende til at forkorte livet. Det er dog et personligt valg man gør, og som jeg ser det, en nydelse at side og ryge sin smøg f. eks. Efter et måltid mad. Jeg er selv, og har altid været ikke-ryger.

Konklusionen på debatten og alle de regler som er kommet omkring rygning er dog, at mange rygere er blevet ikke-rygere, langt færre unge mennesker starter på at ryge, holdningen omkring det at ryge har ændret sig. Så man i dag ikke bare tænder sin cigaret, men i stedet stiller spørgsmålet: ”må der ryges her”. Det er trods alt ikke så dårligt, men kan man ikke alligevel sige til sig selv?

Det var meget bedre i gamle dage.

Jacola

25-12-2011
Frokost med mor

Her er et link til et You tube klip, "Frokost med mor". Se det eller gense det, små 2 minutter, vare det og det har den vildeste overraskende slutning.

23-12-2011

Realitystjerner    

Jeg har gjort mig nogle tanker, om realitystjerner. Nu hvor der i TV bliver reklameret for, en ny omgang af ”Big-brother”. Jeg tænker, hvad er det der får mennesker til at melde sig til de ting, og svaret må være – det er i håb at blive kendt, man vil så gerne være kendt.

Det er da også meget let at blive kendt i dag, vi har jeg ved ikke hvor mange TV-kanaler, og der er ikke en kanal med respekt for sig selv, som ikke har en eller anden form for reality program. Det startede vel med Robinson på TV3, og kom efterfølgende som perler på en snor, jeg nævner i flæng: De unge mødre, Singleliv, For lækker til love, Paradis hotel og så ikke mindst Big brother. Hvis man tænker efter, hvem der er blevet kendte efterfølgende, det er f. eks. Sidney Lee, Amalie og Peter, og så er der Gustav fra for lækker til love.

Jeg spørger sig selv, hvad kan de egentlig, disse nye opkomlinge, og jeg svarer selv, ikke det fjerneste kan de, kun det at de har deltaget i et TV program, som mest af alt bare er til at udfylde noget sendetid på en TV stationen. Se i gamle dage, der skulle man kunne noget hvis man skulle være kendt, hvad enten det var inden for sang og musik, skuespil eller som forfatter, at kunne skrive, var man ikke dygtig nok gik man i glemselen meget hurtigt.

Det var dengang, hvor TV var i sort/hvid, og der kun var en kanal at se, skulle man have en kopi af et brev så var løsningen, kalkerpapir. Så tænk på hvordan det er i dag, så ved du

Det var meget bedre i gamle dage

Jacola