27-09-2012

Gyldne håndtryk

Gyldne håndtryk

Jeg har gjort mig nogle tanker om banker og andre store virksomheder, når det går galt, og de kommer ud for røde tal på bundlinien.

Hvad sker der lige? Direktøren, som jo har det overordnede ansvar, ikke lever op til en bestyrelses forventninger, men i stedet ender med, som det er sket for nylig, at sætte alt over styr af bankens kapital og ende ud med et stort millionunderskud. Konsekvenserne, som jeg ser det, bliver at småsparere som har sat sine sparepenge, pension eller en form for opsparing i bankens aktier, må holde for og betale gildet, og på den måde måske sætte alt til, hvad de igennem et arbejdsliv møgsommeligt har knoklet for at skrabe sammen. Ting der kan få store konsekvenser for de små familier ude i vort land. Gode og ansvarsfulde medarbejdere vil miste deres job, og kan stille sig op i den i forvejen lange kø af arbejdsløse, det til trods for at de bare har fulgt forretningsgangen som er udstukket af firmaet.
Hvordan er det så lige med direktøren? – spørger man så!! Jo han ryger selvfølgelig ud af vagten, han har ikke gjort sit arbejde godt nok. Han har haft sin milliongage i den tid han har styret skuden, så han skal nok klare sig selv om han er FYRET - - - men hov det er jo ikke nok - - - manden skal da have et såkaldt gyldent håndtryk, så han får 11 millioner oven i hatten sammen med fyresedlen.

Så prøver jeg at regne lidt, med den indkomst jeg selv har, ville det tage mig ca. 40 år at tjene 11 millioner. Selv om direktøren har et betydeligt større ansvar end jeg selv har, og sandsynligvis har en længere arbejdsdag end jeg, så har han tydeligvis ikke gjort sit arbejde godt nok, skal han så have en røvfuld penge med når han rejser? NEJ NEJ NEJ. Sig bare at misundelse er en grim ting, men det her er altså desideret uartigt.

Det er ikke første gang man oplevet et gyldent håndtryk og det er nok heller ikke sidste. Der er kun en ting at sige til det, og der er –

Det var meget bedre i gamle dage.

Jacola