04-01-2012

Unge menesker uden arbejde

Unge mennesker uden arbejde        

Jeg har gjort mig nogle tanker,
om unge mennesker af i dag, som ikke kan få et arbejde og til tider, end ikke kan finde et sted at bo. Hvad er i grunden forskellen på dem der var unge for 50 år siden, og så dem der er unge i dag? Jeg tror faktisk ikke der er den store forskel på disse mennesker, men derimod er der en kæmpe forskel i de muligheder man havde for 50 år siden og de muligheder vi giver de unge i dag.

De børn som er gode til at regne, gode til at skrive og til at læse, ja de skal såmænd nok klare sig, og sådan har det jo altid været. Der hvor forskellen ligger, er dem der har det lidt svært med de boglige fag i skolen – se det er et problem nu.

Når man i 60’erne var færdig med skolen, og ikke lige var så stiv i de boglige ting (her, mener jeg ikke der er forskel på unge i dag, og unge fra dengang, sandsynligvis er der lige så mange i dag som førhen, der har det svært med det) der var det blot muligt alligevel at få job, når bare man kunne noget med sine hænder. Nogle kom i lære hos en håndværksmester og blev murere, tømrere, snedkere, elektrikere eller lignende, uden at skulle på skolebænken igen, de som ikke fik nogen uddannelse kunne få job på gårdene eller fabrikkerne eller man kunne gøre rent.

I dag kommer man ingen vejne, hvis ikke man efter folkeskolen har gennemført en grunduddannelse på en skole, eller et kursus om alskens farlige ting, der er i de ting vi arbejder med. Du undgår ikke at skal i gang med bøgerne hvad enten du vil eller ej.

Derfor står vi i dag med unge som ikke får noget job, fordi de ikke er gode til at læse og skrive, men måske ville de kunne en rigtig masse med deres hænder, de får bare ikke chansen, når de ikke kommer igennem kursus eller skoleforløb. Vores unge i dag er ikke dovne, de vil gerne ud og arbejde og tjene deres egne penge, problemet er at de ikke får muligheden ud fra de styrker de hver især har.

Når der ikke er et job at få, og man ikke kommer ud og tjener sine egne penge, kan det være svært at få en kontanthjælp eller lignede, til at række til en husleje, derfor ser vi mere og mere at unge er nød til at sove på gaden. Jeg lyver ikke, når jeg påstår

Det var meget bedre i gamle dage.

Jacola